miercuri, 21 aprilie 2010

Despre BOC la Cotroceni

Salutare,

As incepe acest post ca pe o poveste:
A fost odata ca niciodata un mic prim minstru- "micul boc" care a fost chemat la Palat impreuna cu toata echipa lui pentru a poza Capitanul in vasnicul aparator al democratiei si luptator impotriva crizei.
Si iata cum a iesit Capitanul in fata camerelor de luat vederi sa ne spuna cum cere el guvernului sa dea un OU pentru a reactiva ANI. Dar ce ne facem Capitane, ca tu ar trebui sa fii primul anchetat. De unde dobandisi mata averile alea pe persoana fizica????? Mata si familia matale...bineinteles. De unde avu sotia matale bani de Duster achitat cash?????
De asemenea, ne mai spuse Capitanul ca trebuie concedieri intre functionarii publici. Nu multi, vreo 100.000. Am si eu o nelamurire la asta: daca ii dati afara nu trebuie sa le platiti salarii compensatorii si apoi ajutor de somaj vreo 9 luni??? Cine plateste pentru asta? Retoric desigur... Raspunsul este unul singur: Pulimea.
Nu ar fi mai indicat sa incercam sa crestem calitatea muncii lor folosind acesti bani pt softuri, programe de training, computere etc, in asa fel incat sa facem sa dispara birocratia in acest sector? Nu de-alta, dar eu ma simt umilit cand trebuie sa vin si sa stau la coada pe la Adminsitratia Financiare, la ITM cand se depun declaratiile, sau la Impozite si Taxe Locale cand trebuie sa va dau bani. Ce zici de asta???
Apoi, ne- a mai zis Capitanul cum "micul boc" trebuie sa gaseasca o solutie ca datoriile statului catre agentii economici sa fie platite. Este un lucru bun, insa problema mea este alta: pai "micul boc" nu are bani la buget pentru plata datoriilor si atunci cum credeti ca va proceda? Va pune presiune pe Organele de Control sa aduca mai multi bani la Buget. De unde? De la Pulime, bineinteles, mai precis de la IMM-urile atinse de criza care, in incercarea de a supravietui au ramas cu restante la Buget. Si sa vedeti falimente pe capete in aceasta zona in perioada urmatoare...
Intrebare de 1000 de puncte: Cine sunt acei agenti economici care au contracte cu Statul??? Raspuns corect: apropiati ai portocaliilor care trebuie ajutati sa supravietuiasca.
A mai insistat Capitanul pe nevoia de a creste investitiile si de a spori gradul de absorbţie a fondurilor comunitare, inclusiv pe procedurile de achiziţii publice. Foarte frumos, insa cam idealist, dupa parerea mea, in conditiile actuale. Cum faci sa absorbi fonduri europene, daca birocratia iti taie tot elanul????? Mai mult decat atat, sa spunem ca apelezi la o companie de consultanta foarte bine vazuta intr-un anume Minister care te poate ajuta contra unui fee( 4- 10%). Sa spunem ca obtinem aprobare pentru 50% din proiect finantat. Ce ne facem, in conditiile in care banca nu ne aproba finantarea pentru ceilalti 50%? Sau ai senzatia, Capitane, ca romanii stau cu fundul pe lichiditati???
Cam asta a fost cu public...
Dupa care, in spatele usilor inchise, a inceput o sedinta PDL in care cred eu ca s-a decis soarta "micului boc". Sa-i uram " La mai mare!!!!"

Si-am incalecat pe-o sa....


1roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu