marți, 20 aprilie 2010

Despre Guvernul BOC

Salutare,

Guvernul BOC are o zi grea azi!!!
Puteti spune ca sunt "mama Omida", insa parerea mea este ca astazi incepe decaderea din functie a acestui mirific guvern. Si o sa va spun si de ce cred asta...

Ziua a inceput promitator pentru boc, cu un discurs in Senat despre faimoasa "Lege a Pensiilor". Dat fiind faptul ca televizorul din biroul meu era deschis pe un post de stiri, am avut "neplacerea" sa ascult acest discurs. Subit, BOC si-a dat seama ca suntem in criza si ca trebuie sa "strangem cureaua", ca trebuie sa facem investitii in infrastructura pentru a crea locuri de munca, ca trebuie sa facem "Reforma Statului" ca trebuie facute investitii in Sanatate, ca trebuie sa facem "reforma in Educatie"- in linii mari, acelasi discurs pe care il auzim de la sfarsitul campaniei electorale.
Am si eu cateva intrebari de bun simt:
Cu ce bani facem aceste investitii in conditiile in care Berceanu ne spune ca nu are bani si ca poate face in acest an de la 0 la 100 km de autostrada???. Foarte exact Berceanu asta...
Cum este poosibil ca Ministrul Sanatatii sa decida ca este nevoie de taxa de consultatie, in conditiile in care beneficiem de gratuitate prin lege datorita faptului ca noi cotizam luna de luna la Bugetul Asigurarilor Sociale?
Care este doza maxima de nesimtire pe care romanii o mai pot accepta de la guvernantii nostri?
Cum se face ca in Romania totul se intampla in viitor si nimic in prezent???
Oare cand ii va intreba cineva pe acesti politicieni "Ce ati facut pentru Romania???. Palpabil, nu vorbe"
Ce ati face daca timp de o luna ar fi greva fiscala in Romania????
Ce ma frapeaza pe mine este nesimtirea cu care atat Capitanul cat si "boc cel mic"( e pleonasm stiu, insa asa ii voi spune de acum incolo), vin si ne spun acum ca este criza si ca nu sunt bani la buget, in conditiile in care nu mai devreme de noiembrie 2009 ne anuntau ca Romania a iesit din recesiune. Sau eram cumva pe crestere economica negativa??? Retoric, desigur.
Ce faci "boc cel mic" cu mediul de afaceri? Te plangeai dimineata ca ai prea multi pensionari in raport cu cei care cotizeaza la Buget... Ce-ar fi sa nu ne mai plangem si sa acordam cateva facilitati oamenilor de afaceri din Romania. Stai sa-ti dau cateva idei: renuntarea la impozitul reinvestit, sprijinirea microintreprinderilor si nu inchiderea lor( 3% impozit pe venit), stimularea bancilor in a acorda credite de investitii persoanelor juridice cu dobanzi decente, dobanzi comparabile cu ceea ce se intampla in UE, sprijinirea IMM-urilor in a-si deduce TVA-ul pe tot ceea ce inseamna cheltuieli avute cu companiile respective( parc auto, combustibili etc), renuntarea la impozitul forfetar aplicat la intreaga economie.
Ce zici boc, interesant, nu????
As putea fi un pic Ministrul Finantelor, nu? Oricum e greu sa fii mai slab decat Vladescu, fie vorba-ntre noi.

Dupa aceasta incalzire a "micului boc" prin Parlament, va urma un meci la categoria grea cu Capitanul. Ha, ha, ha.
Avem circ in Romania azi. Parca il si aud pe Capitan cum ii spune: "Emile, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!!!" Auch, nu prea se potriveste pt ca el e deja mic. "Ce-mi plac glumele mele!!!" cum ar zice Capitanul. Va fi televizat, deci ne distram azi.

Deci eu cred ca "micul boc va parasi pe usa din dos acest guvern" in maxim 2 saptamani, iar succesoarea lui va fi " blonda ministra"!!!
Ce parere aveti?

1roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu