luni, 19 aprilie 2010

Despre Romania

Salutare,


Am creat acest blog pentru ca simt ca trebuie sa-mi strig frustrarea.
Voi incepe prin a va spune cateva cuvinte despre mine: sunt un antreprenor tanar, satul de masurile anticiriza luate de acest Guvern si, neimplicat politic...pana acum.
Nu stiu ce parere aveti voi, eu insa nu mai pot cu guvernarea asta portocalie, verde, albastra sau cum o mai fi ea.
Citeam un articol pe mediafax mai devreme si nu-mi venea sa cred. Referitor la ANI, distinsul Dom' Boc vrea sa emita o Ordonanta de Urgenta prin care sa ignore verdictul Curtii Constitutionale si astfel Agentia Nationala de Integritate sa functioneze in continuare.
Dupa cum vedeti, totul se rezolva in Romania prin OU. Care mai este rolul Parlamentului? De ce mai avem Curte Constitutionala? Intrebari retorice, desigur, deoarece ele oricum nu conteaza in Romania. Este incredibil cum suntem prostiti in fiecare zi la TV si in presa, cum justitia se face numai pentru opinia publica. Ni se promiteau dosare de mare coruptie... Cate dosare a rezolvat DNA? Desigur, intrebare retorica...
Ce ziceti de faimosul vulcan din Islanda, cel care a nenorocit transporturile din Europa? Stiti ce masuri a luat "blonda ministra" pentru cetatenii straini blocati in Romania? Am innebunit... A semnat, domne, contract cu 15 hoteluri in care acestia sa aiba 50% reducere la tariful de cazare. Foarte tare, frate!!! Dar, din nou retoric, pentru cetatenii romani prinsi peste granita, facem si noi ceva, ca Stat? Le punem la dispozitie vreo alternativa de transport cum ar fi niste autocare??? Ce zici "blonda ministra" de asta... Hai ca ti-am dat o idee.
Capitanul " Sa traiti bine!!!" inteleg ca a fost in Polonia. Gest frumos..., insa important este cum a ajuns acolo... cu elicopterul pana la Oradea si apoi cu masina pana la Cracovia. Pai e frumos????
Pai ce ne facem Capitane, cand noi, Pulimea din Bucuresti, facem 12 ore pana iesim din tara pe drumurile facute de Ceausescu si peticite de voi in cei 20 de ani de "Democratie"? Ar trebui sa ne cumparam elicoptere? Sau sa ne facem Presedinti?!!!
Asteptam in continuare justificarile Capitanului cu privire la "vanzarile anterioare" ale fiicei sale.
Si asteptam in continuare reactia Capitanului la masurile Guvernului BOC, masuri care nu au niciun fel de legatura cu masurile anticriza luate de alte state.
Ecuatia este simpla: S-au bagat x bani in campanie, bani care trebuie sa se intoarca( x 1000) la prolificii Oameni de Afaceri. Cum se intorc? Prin contracte cu Statul( contracte in care s-a depasit de mult marja arhicunoscuta de 10%). Dar ce ne facem daca nu sunt bani la Buget? Gandirea e simpla- Boc& Co zice: ne imprumutam ca Stat la FMI si fortam Pulimea sa plateasca taxe mai mari si mai multe decat altadata.
Cam la asta se reduc guvernarea BOC si solutiile anticiriza.
Concluzia: ni se livreaza jocuri politice in conditiile in care masurile economice sunt cele mai importante in acest moment.
Sunt satul de atata nesimtire si vreau sa cred ca nu sunt singurul. Aceasta NU este Romania mea, Romania in care sa-mi doresc sa traiesc, Romania in care sunt obligat sa concediez oameni pentru ca nu le mai pot plati salariile, Romania in care oamenii mor pe masa de operatie pentru ca doctorii sunt prea prost platiti si nu au conditii, Romania in care invatamantul este la pamant, Romania in care sportul, cel care ne-a adus atatea bucurii, este desfiintat de indiferenta Guvernantilor, Romania in care taranii traiesc de azi pe maine pentru ca nimeni nu a vazut in Agricultura un segment vital, Romania in care Statul ne umileste cand mergem sa platim taxele.
Asta este Romania pe care o doriti?
Romania mea este cea in care poporul are coloana vertebrala, in care, dupa 20 de ani de la Revolutie, nu accepta o alta dictatura. Romania mea este cea in care oamenii isi cer drepturile si nu se lasa calcati in picioare...


1roman

2 comentarii:

  1. Înţeleg că asta e prima ta producţie de gând pe blog.
    Să fie într-un ceas bun!
    Te-am citit şi mi-a plăcut.
    Şi titlul blogului mi-a plăcut.
    Curajos de anonim.
    Să mă chemi, ca oaspete de onoare (primul tău comentator) când sărbătoreşti 100 de posturi.
    La cât mai multe ziceri deştepte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna renata,

    Multumesc mult pentru aprecieri!!!
    Promit sa sarbatorim cele 1oo de posturi cat de curand.
    La cate lucruri anormale se intampla in Romania, cred ca ne vedem in foarte scurt timp...
    Sa speram ca va avea si ecou acest blog...

    RăspundețiȘtergere