luni, 10 mai 2010

Despre...criza

Salutare,

Am avut un week-end plin din punct de vedere al declaratiilor si al talk-show-urilor.
Dar cel mai tare a fost boc cel mic. A venit el la prezidiu si a zis: "mama, tata..., trebuie sa va explic de ce va micsorez pensiile incepand cu 1 iunie". Si a continuat cu un bla, bla, bla... Discursul ar fi trebuit sa sune cam asa: " mama, tata..., va scad pensiile cu 15% pentru ca eu am fost un incapabil si o marioneta de care s-a folosit Capitanul sa conduca aceasta tara. Scad salariile bugetarilor cu 25% pentru ca nu am fost in stare sa reformez administratia publica, pentru ca sistemul sanitar e la pamant, pentru ca pe profesori i-am prostit in 2008 ca le marim salariile cu 50% si, de fapt, acum scadem aceste salarii. Sunt cel mai slab premier pe care l-a avut Romania din '90 si pana acum si ca atare, demisionez..."

Insa, nu a fost sa fie...
El a venit sa ne reproduca discursul de joi al Capitanului si, mai mult decat atat, a venit sa ne spuna cum impulsioneaza el economia prin constructia a 500 km de drumuri judetene si 4000 de locuinte ANL. Fals, boc, si am si argumente... Nu te recomada nimic. Nu ai facut nimic pozitiv. Nu esti premier atata timp cat nu intelegi nimic din punct de vedere economic. Esti un nimeni...

Tot in week-end aveam o divergenta de opinie cu un amic, privat si el, in ceea ce priveste masurile luate de Capitan. El se bucura de aceste masuri pentru ca, oricum sunt mult prea multi si birocratia este prea mare si, si, si,... Atunci am inteles un lucru... Capitanul a reusit sa porneasca un razboi intre privati si bugetari... De asemenea, prin intalnirea de ieri cu liderii de sindicat, a reusit sa porneasca un razboi si intre acestia. Dictonul dupa care s-a ghidat Capitanul pana acum "Dezbina si cucereste!" este aplicat cu o maiestrie magistrala, mai ceva ca messi cand e cu mingea la picior.
Mai auzeam un lider sindical care avea o problema cum ca:" De ce sa suporte doar bugetarii aceste masuri. Trebuie sa se aplice si la privat prin cresterea taxelor si impozitelor". Mi-am dat seama cat de competenti sunt si acestia...
Perceptia amicului meu, din pacate, este perceptia majoritatii romanilor cu privire la ultimele evenimente. Ce nu au inteles ei este ca, indirect, prin aceste masuri au lovit in mediul privat. Noi suntem o societate de consum, iar ei, prin aceste masuri, impulsioneaza scaderea consumului. Nasol, amice, nu-i asa?

Bai baieti, am o idee..
Ce-ar fi sa va dati toti demisia???

Haideti in strada, fratilor, pentru ca alte solutii nu mai avem!!!
Macar acum sa avem mandrie si orgoliu. Ne lasam calcati in picioare de comunistii portocalii. Pai pana cand????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu